OVER MONIQUE

Mijn naam is Monique Tenback. Ik ben 49 jaar oud, woon in Geldrop en ben getrouwd met Joost Tenback. Samen hebben we 3 lieve dochters die het leven aan het ontdekken zijn. Na 20 jaar als ondernemer in de fotografie,werkzaam te zijn geweest, wilde ik meer tijd aan mijn gezin besteden. Maar het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Eenmaal een ondernemer, altijd een ondernemer…

HOE HET BEGON

Toen ik de marathon van New York tot mijn persoonlijk doel maakte, kwam ik erachter hoe wonderlijk het menselijk lichaam eigenlijk in elkaar steekt. Zeker, omdat we er een volledige controle over kunnen uitoefenen. We kunnen het gemakkelijk verwaarlozen maar, net zo makkelijk in 6 maanden tijd trainen om 42 kilometer te lopen.

PERSOONLIJKE AMBITIE

Deze wetenschap maakte mij nieuwsgierig. Ik begon daarom aan de cursus ontspanningsmassage. Hier ontdekte ik mijn passie voor het menselijke lichaam. Ik vervolgde mijn nieuwe carrière met de opleiding Sportmasseur, een cursus Kinesio taping en Orthopedische revalidatie. Ik vind namelijk dat je als masseuse moet weten hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Niet lang daarna begon ik mijn eigen praktijk ‘MoSense’. We bestaan inmiddels alweer 4 jaar en zijn uitgebreid met andere vakbekwame masseurs. Het is heerlijk om in een team te werken waar kennis en passie  grote sleutelwoorden zijn. Omdat ik het niet kan laten om me steeds te blijven ontwikkelen, heb ik inmiddels mijn Medische basiskennis-Psychosociale kennis weten te behalen. Dit diploma zorgt ervoor dat ik een AGB code heb en voor verzekeraars mag werken .Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en daar vind U de  verzekeraars terug , die in combinatie,  met mijn AGB code,een deel van de behandeling, voor u, kunnen vergoeden. Hiervoor dient u wel een aanvullende verzekering te hebben. De verzekeraar bepaald wat u vergoed krijgt en wat u zelf moet bijdragen. Om teleurstellingen te voorkomen is het fijn als u zelf eerst kijkt wat uw vergoeding is. Natuurlijk is een vergoeding fijn, maar eigenlijk zou ik dit niet als leidraad willen nemen. Want uw gezondheid is belangrijk en met een massage van 30 minuten bereikt u al een positief resultaat.

Gaande weg mijn behandelingen ben ik tot het besef gekomen  dat een lichamelijke klacht niet altijd  alleen door een massage te verhelpen is. Ook  in het brein kunnen ”afvalstoffen”  zitten. Deze kunnen hun weerslag hebben op het lichaam. De mens is een geheel en zowel lichaam als geest staan in verbinding met elkaar. Ik ben me daarom ook gaan verdiepen in het brein. Ik volgde, met een goed resultaat, de opleiding voor brainspotting.

Brainspotting is een vorm van therapie. Hierbij raak ik je niet fysiek aan maar ga ik, samen met jou, op zoek naar de blokkade in het brein. Waar komt jouw lichamelijk klacht vandaan? Doormiddel van het uitoefenen van de brainspotting therapie heffen wij de blokkade op. Het resultaat is, dat jouw brein een stuk opgeruimder is, en dat de lichamelijke klacht, die , door de blokkade, ontstond verdwijnt. Een zeer bijzondere ervaring En het mooiste is: je hoeft niet bij te praten.

We kunnen de mooiste en meest ingewikkelde dingen uitvinden. Maar de allergrootste uitdaging van de mens, is nog steeds, ons eigen lichaam. Hoe mooi, en tegelijkertijd, ingewikkeld zit dit in elkaar.  Het lichaam laat zich niet regisseren, ook al ben je de koning van Nederland! Dus wees zuinig op je lichaam en luister GOED naar wat het  je verteld…


Graag tot ziens bij Mosense

Maak een afspraak

Of bel met 06 53 38 38 82