Sportmassage Eindhoven & Geldrop

Als sporter weet je maar al te goed hoe belangrijk je lichaam voor je is. Maar ook als je een druk leven leidt staat je lichaam continu aan spanningen bloot. Onze sportmassage Eindhoven biedt uitkomst. Niet alleen om je algemene conditie te verbeteren, maar ook om je belastbaarheid te vergroten en klachten en blessures te voorkomen. Kom dus gerust eens langs in onze praktijk in Geldrop voor een sportmassage en ervaar het zelf.

Wat is een sportmassage?

Sportmassage zorgt ervoor dat afvalstoffen die vermoeidheid, pijn of kramp veroorzaken sneller worden afgevoerd. Het lichaam herstelt daardoor sneller. Daarnaast verbetert sportmassage de doorbloeding van het spierweefsel, met een verhoging van de belastbaarheid tot gevolg. Zodoende kan een sportmassage ook preventief ter voorkoming van blessures werken. Tot slot wordt sportmassage gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren.

Sportmassage Eindhoven, voor wie?

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is sportmassage zowel geschikt voor sporters als niet-sporters. Belangrijk is wel dat sportmassage enkel kan worden uitgevoerd op een gezond lichaam. Na een spierscheur, bij een ontsteking, wond of koorts mag niet gemasseerd worden. Ook als spieren heel erg zwaar belast zijn, is het beter om de sportmassage nog even uit te stellen.

Daarnaast zijn er nog andere omstandigheden te noemen waarbij massage af te raden is, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorkom sportklachten en blessures.

  • Verbeter algemene conditie;
  • Vergroot belastbaarheid;
  • Voorkomen sportklachten;
  • Voorkomen blessures;
  • Sneller lichaam herstel;
  • Betere doorbloeding spierweefsel;

Soorten sportmassages. EN WANNEER?

De momenten van massages zijn voorafgaand de sportbeoefening, tijdens de rust, na de training of een passiviteitsmassage. Ben jij benieuwd hoe we dit bij jou persoonlijk kunnen toepassen?

PRE-ACTIVITEITSMASSAGE

Een massage voorafgaand aan de sportbeoefening, met als doel de kans op blessures te verkleinen.

INTERACTIVITEITMASSAGE

Een massage tijdens een rustpauze (bv. gedurende een blessure of tussen twee wedstrijden in). Dit kan als doel hebben plaatselijke vermoeidheid te bestrijden en kramp te voorkomen.

POST-ACTIVITEITSMASSAGE

Een massage na een training of wedstrijd, met als doel het lichaam snel te laten herstellen. De werking is te vergelijken met een coolingdown.

PASSIVITEITSMASSAGE

Een passiviteitsmassage wordt gegeven als (tijdelijk) niet aan sport wordt gedaan en zorgt ervoor dat de algehele conditie van het lichaam in stand gehouden of bevorderd wordt.

Kom langs voor een sportmassage (regio) Eindhoven

Wil je meer weten over onze sportmassage? Of direct langskomen voor een sportmassage in omgeving Eindhoven? Maak een afspraak bij MoSense in de regio Eindhoven, locatie Geldrop..