BABYYOGA

Proficiat met jullie kindje! Jullie leven is nu ineens veranderd. Waar je soms op een roze wolk kan zijn, en waar het soms ook heel vermoeiend en zwaar kan zijn. Dan is het fijn om concreet iets te doen met de baby, een aanraking, een liedje, begrip.

BABYMASSAGE-YOGA

In het voorjaar van 2020 gaan we bij Mosense beginnen met de cursus: Babymassage-yoga. We zijn de plannen nog aan het uitwerken, maar denken dat de cursus zal bestaan uit 3 dagdelen van anderhalf uur. Het is een unieke ervaring om samen met je baby deze cursus te gaan doen en te ervaren. Een investering in jullie contact, begrip en liefde voor elkaar.

Bij babymassage gaat het om aanraking, bij baby-yoga om aanraking en beweging. Masseren vanuit je intuïtie en met creativiteit. Hierbij is ook de sfeer belangrijk: rustig, verzorgd werken, met verbinding, en respectvol naar kinderen. Mogelijke reacties van de baby: een baby kan rustig worden door de ontspannende yogaoefeningen, en eventueel in combinatie met de massage en voetreflexologie gaan gapen of dieper slapen. De darmen kunnen door de yoga en massage worden gestimuleerd. De baby kan windjes laten of ontlasting krijgen. Ook kan een baby onrustiger worden of actiever door stimulerende oefeningen en massage.

VOORDELEN VOOR DE BABY:

  • Verdiept de hechting tussen ouders en de babymassa. Versterkt het gevoel van liefde, geborgenheid en veiligheid
  • Helpt om elkaar beter te leren kennen, versterkt de emotionele band Bevordert het contact en de communicatie
  • Geeft binding, liefde en veiligheid; de baby ervaart de geborgenheid van de baarmoeder opnieuw
  • Geeft begrenzing en omhulling van een eigen lichaam (gevoel van eigen plek)
  • Zorgt voor diepe ontspanning, innerlijke rust en harmonie
  • Kan veel plezier en vrolijkheid geven.