SPORTMASSAGE

Als sporter weet je maar al te goed hoe belangrijk je lichaam voor je is. Maar ook als je een druk leven leidt staat je lichaam continu aan spanningen bloot. Sportmassage biedt uitkomst. Niet alleen om je algemene conditie te verbeteren, maar ook om je belastbaarheid te vergroten en klachten en blessures te voorkomen. Kom dus gerust eens langs in onze praktijk in Geldrop en ervaar het zelf.

WAT IS EEN SPORTMASSAGE?

Sportmassage zorgt ervoor dat afvalstoffen die vermoeidheid, pijn of kramp veroorzaken sneller worden afgevoerd. Het lichaam herstelt daardoor sneller. Daarnaast verbetert sportmassage de doorbloeding van het spierweefsel, met een verhoging van de belastbaarheid tot gevolg. Zodoende kan een sportmassage ook preventief ter voorkoming van blessures werken. Tot slot wordt sportmassage gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren.

VOOR WIE IS SPORTMASSAGE?

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is sportmassage zowel geschikt voor sporters als niet-sporters. Belangrijk is wel dat sportmassage enkel kan worden uitgevoerd op een gezond lichaam. Na een spierscheur, bij een ontsteking, wond of koorts mag niet gemasseerd worden. Ook als spieren heel erg zwaar belast zijn, is het beter om de sportmassage nog even uit te stellen.

Daarnaast zijn er nog andere omstandigheden te noemen waarbij massage af te raden is, de zogenaamde contra-indicaties.